It’s the most wonderful time of the year… December is begonnen. Wij kijken ontzettend uit naar de feestdagen en zijn nu al bezig met alle voorbereidingen voor het kerstdiner. Pak eens groots uit en maak van jouw eettafel een prachtige en sfeervolle plek voor het kerstdiner. Ook als je maar met twee personen aan tafel kunt gaan zitten. Een gestylede tafel maakt kerst namelijk extra feestelijk! Hoe kun je jouw kersttafel stylen? Wij geven je 6 simpele stappen voor een prachtig gestylede tafel.

Een Scandinavisch kerstdiner

Wij zijn dol op de Scandinavische woonstijl, óók tijdens de feestdagen. Voor de styling van jouw eettafel kun je dus ook Scandinavische elementen toevoegen. Wij kozen ervoor om de borden en kommen van het Zweedse merk ERNST te gebruiken voor de styling. Van mooie kwaliteit porselein en in neutrale kleuren, waardoor het servies mooi te combineren is met andere accessoires. Het eindresultaat wilden we het liefst op tafel laten staan tot de feestdagen. Hebben we toch maar niet gedaan. Gelukkig was de styling supersnel en makkelijk gedaan, dus we doen het tijdens kerst gewoon nog eens.

kersttafel stylen kersttafel stylen

Jouw kersttafel stylen

In totaal zijn er 6 simpele stappen om zo’n prachtig gestylede kersttafel te krijgen. Ook als je niet van een Scandinavische kerst houdt, maar meer van een traditionele kerst bent, kun je jouw kersttafel ook stylen met de volgende stappen:

1. Kies een tafelkleed en eventueel een tafelloper

Kies een tafelkleed uit dat je mooi vindt. Het kleed vormt namelijk de basis voor jouw kersttafel. Wij vinden het zelf mooi om een neutrale basis te kiezen, zodat je daarna nog alle kanten op kunt gaan met het servies en de accessoires. Eventueel kun je ook nog een gezellige tafelloper toevoegen. Dit geeft net dat beetje éxtra aan je tafel.

2. Haal je mooiste servies en bestek uit de kast en zet dit op de juiste plek

Haal je mooiste servies uit de kast, stof het eventueel af en zet het op de juiste plek op tafel. Het is leuk om verschillende kleuren of soorten servies te combineren en het servies te stapelen. Zo heb je voor elke gang tijdens je kerstdiner een nieuw bord om van te eten. Onze stapeling begint met een kom voor bijvoorbeeld soep, daarna een klein bord voor het voorgerecht en daarna een groot bord voor het hoofdgerecht. Ze wisselen telkens van kleur, waardoor het een speels effect krijgt. Wij kozen ervoor om zwart bestek neer te leggen in plaats van ons gebruikelijke bestek. Dat maakt het weer wat feestelijker!

kersttafel stylen

3. Voeg sfeervolle kandelaars en kaarsen toe

Een kersttafel is niet compleet zonder een aantal sfeervolle kaarsen. Een kerstdiner bij kaarslicht is namelijk supergezellig. Kies voor mooie kandelaars, bijvoorbeeld met 4 advent kaarsen. Of versier je tafel met verschillende waxinelichthouders en geurkaarsjes. Het wordt hoe dan ook gezellig op jouw kersttafel!

4. Leg dennenappels of kerstgroen op tafel

Natuurlijke elementen op tafel doen het altijd goed! Dennenappels of kerstgroen staat sfeervol en geven meteen een heel winters effect. Het doet je echt meteen aan kerst denken!

5. Kies mooie servetten

Of je nu kiest voor papieren servetten of wasbare servetten: ze kunnen je tafel maken of breken. Leg ze op de stapel borden neer, vouw ze in een figuur of doe er mooie servetringen omheen. Ze zijn niet alleen mooi om neer te leggen, maar natuurlijk ook erg handig tijdens het eten.

6. Laat het eten maar komen!

Tada, je bent klaar. Je hoeft alleen nog maar het eten te serveren. Tijd om te smullen aan jouw prachtig gestylede kersttafel!

kersttafel stylen

Mooie accessoires en servies voor jouw kersttafel

Ben jij nog op zoek naar mooie accessoires of een prachtig servies voor jouw kersttafel? Kijk dan gerust eens rond in onze webshop. Heb je daarnaast nog inspiratie nodig voor jouw kerst verlanglijstje? Je vindt hier onze cadeautips voor de feestdagen.

Let op: vanwege drukte in onze webshop en bij PostNL kan het zijn dat jouw pakket wat langer onderweg is. Bestel daarom jouw cadeaus op tijd!