Oktober Woonmaand is in volle gang en dat betekent dat we ook steeds meer trends en nieuwe ontwikkelingen op interieurgebied tegenkomen. Wat opvalt: we verlangen steeds meer naar balans, natuur en ook een stukje authenticiteit. Dat zie je dus ook terug in de kleurtrends voor 2023 volgens kleurexperts. We zetten de kleurentrends voor 2023 op een rijtje.

Dit zijn de trendkleuren van het Jaar 2023

Voordat we in de kleurtrends duiken, vertellen we graag meer over de kleuren die zijn uitgekozen als Kleur van het Jaar 2023. Elk jaar in het najaar maken de grootste verfmerken dé kleur van het aankomende jaar bekend. Daarbij letten ze op de trends en maatschappelijke bewegingen, maar ook op het gedrag van de consument. Dit jaren zijn dit Flexa Wild Wonder en Histor Vining Ivy.

Flexa Kleur van het Jaar 2023 Wild Wonder

flexa kleur van het jaar 2023 Wild Wonder

De afgelopen jaren zag Flexa een trend dat we steeds meer verlangen naar de natuur. Daar sloten de voorgaande kleuren Brave Ground en Bright Skies al op aan. Dit jaar heeft Flexa gekozen voor een lichte, frisse kleur: Flexa Wild Wonder. Deze okergele tint geeft je interieur een frisse, warme look. Of je Flexa Kleur van het Jaar 2023 Wild Wonder nu in de woonkamer toepast of in de slaapkamer; hij zorgt gegarandeerd voor een rustige sfeer. Ook mooi: combineer de kleur met zachte groene of natuurtinten.

Histor Kleur van het Jaar 2023 Vining Ivy

kleurtrends voor 2023 - histor kleur van het jaar 2023 vining ivy

Dit jaar heeft Histor gekozen voor Vining Ivy als de Histor Kleur van het Jaar 2023. Histor Vining Ivy is een blauwgroene kleur. Het mengt prachtig blauw met verfijnd groen voor een diepe edelsteenkleur. Waar de blauwe toon rust brengt, zorgt het smaragdgroene toon voor een gevoel van balans. Met de Histor Kleur van het Jaar Ivy haal je dus rust, maar ook een statement in huis. Combineer Vining Ivy met warme tinten voor een rijke, elegante sfeer. Of kies juist voor een combinatie met lichte, koele tinten voor een frisse look.

3 kleurtrends voor 2023

Naast specifieke kleuren van het jaar, zijn er ook algemene kleurtrends om jouw interieur in 2023 mee te verfrissen/vernieuwen. Kies bijvoorbeeld voor één van de bovenstaande kleuren en pas ze volgens deze kleurtrends toe. Zo is jouw interieur weer helemaal up-to-date! En heb je een goede smoes om weer wat nieuwe accessoires en meubels te kopen 😉

Bold statements

kleurtrends voor 2023 - bold statements - kleur in je interieur

Houd jij wel van een beetje kleur? Wees dan niet bang om een bold statement te maken! Kleur in je interieur is namelijk terug van weggeweest. Of je nu kiest voor een felle kleur op de wand of meubels en accessoires in opvallende kleuren. En wees ook niet bang om verschillende kleuren met elkaar te combineren voor een authentiek interieur. Vining Ivy van Histor is bijvoorbeeld een prachtige statement kleur en ook goed te combineren met geel- en rozetinten.

Ton-sur-ton-interieur

kleurtrends voor 2023 - ton-sur-ton interieur - warm interieur - naturel interieur

Ben jij juist wat minder van veel verschillende kleuren, dan kun jij je hart ophalen bij ton-sur-ton. Ton-sur-ton betekent dat je een kleurenpalet kiest dat bestaat uit één basiskleur. Vervolgens pas je deze kleur toe in verschillende gradaties, van licht naar donker. Ook tof hierbij: gebruik verschillende materialen voor de wand, je accessoires en meubels, zodat je interieur diepte krijgt. Ongeacht de kleuren die je kiest; jouw interieur zal warmte en rust uitstralen.

Rustgevend blauw & groen

trendkleuren voor 2023 - rustgevend blauw en groen in je interieur

Blauw is een blijvertje. Vorig jaar kozen alle kleurexperts al unaniem voor blauw als de kleur van het jaar, maar ook in 2023 gaan we deze kleur steeds meer terugzien in onze interieurs. Het geeft ons het gevoel van rust en de natuur, het herinnert ons aan de blauwe lucht. Combineer blauw met groene tinten en creëer een rustgevend en sfeervol geheel in je interieur. Lees hier alles over de Flexa Kleur van het Jaar 2022 Bright Skies.

De kleurtrends in je interieur toepassen

Wil jij graag aan de slag met de kleurtrends voor 2023 en jouw interieur opfrissen? Maar heb je geen idee wat het beste bij je past of waar je kunt beginnen? Wij denken graag met je mee! Stuur ons even een berichtje via Instagram of vul het contactformulier in en dan geven we je graag kleuradvies op maat.

Wil jij accessoires toevoegen die perfect passen binnen de kleurentrends? Bij More2Style vind je genoeg kleurrijke én tijdloze accessoires voor jouw interieur. Bekijk onze hele collectie interieuraccessoires hier.